El primer que cal fer és salinitzar l'aigua de la piscina afegint-hi sal especial per piscines, encara que en una proporció molt menor a la de la sal al mar, concretament nou vegades menor. Com a resultat, l'aigua té un sabor salat equivalent al d'una llàgrima, és a dir, gairebé perceptible pels banyistes. La quantitat és d'uns 5 kg per metre cúbic aproximadament.
Mitjançant la cèl·lula de cloració es realitza el procés de l'electròlisi en què la sal (NaCl) es converteix en hipoclorit sòdic (NaClO) dissolt en aigua. La cèl·lula genera automàticament el clor lliure necessari per a la seva piscina, sense necessitat d'afegir res més que la sal. Aquest és un potent desinfectant que destrueix tots els microorganismes presents a l'aigua.
Els cloradors d'aigua salada son unes màquines que es podem instal·lar a qualsevol piscina ja construïda o de nova construcció. A més, encara que la cloració salina suposa fer una inversió inicial, no trigaràs a recuperar-la ja que no has d'adquirir cap mena de clor ni desinfectant per a la piscina. El mateix clorador d'aigua salada s'encarrega de generar-ho. L'única despesa que suposa la màquina d'electròlisi salina és l'adquisició de la sal que cal utilitzar: un total de 2 o 3 sacs, dues vegades l'any.
Els avantatges de l'electròlisi salina són múltiples: